Levensverwachting Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijke eten en goede wijnen. Maar hoe zit het eigenlijk met de levensverwachting in Portugal? In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en kijken we naar de factoren die van invloed zijn op de levensverwachting in Portugal.

De levensverwachting in Portugal is de afgelopen decennia gestaag gestegen. Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de levensverwachting in Portugal momenteel 81 jaar. Dit is hoger dan het gemiddelde in de Europese Unie, dat op 78 jaar ligt. Portugal staat daarmee op de 18e plaats in de wereldranglijst van landen met de hoogste levensverwachting.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de hoge levensverwachting in Portugal. Een van de belangrijkste factoren is de goede gezondheidszorg. Portugal heeft een uitgebreid gezondheidszorgsysteem dat voor iedereen toegankelijk is. Het land heeft ook een hoog aantal artsen en verpleegkundigen per inwoner, wat betekent dat er voldoende medische zorg beschikbaar is voor de bevolking.

Een andere factor die bijdraagt aan de hoge levensverwachting in Portugal is het dieet. Het Portugese dieet is rijk aan vis, olijfolie, groenten en fruit. Dit dieet is niet alleen gezond, maar ook lekker en gevarieerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Portugal bekend staat om zijn heerlijke keuken.

Naast de goede gezondheidszorg en het gezonde dieet zijn er nog andere factoren die bijdragen aan de hoge levensverwachting in Portugal. Zo heeft het land een mild klimaat, wat betekent dat mensen het hele jaar door buiten kunnen zijn en kunnen genieten van de zon. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en het welzijn van de bevolking.

Ook de levensstijl van de Portugezen draagt bij aan de hoge levensverwachting. De meeste Portugezen zijn actief en sporten regelmatig. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn populaire activiteiten in Portugal. Dit draagt niet alleen bij aan een goede gezondheid, maar ook aan een goed humeur en een positieve levenshouding.

Hoewel de levensverwachting in Portugal hoog is, zijn er nog steeds gezondheidsproblemen waar het land mee te maken heeft. Een van de grootste gezondheidsproblemen in Portugal is obesitas. Volgens gegevens van de WHO heeft ongeveer 30% van de volwassenen in Portugal overgewicht en 16% obesitas. Dit is een zorgwekkende trend, omdat obesitas kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

Een andere ziekte die veel voorkomt in Portugal is kanker. Volgens gegevens van de Portugese kankerregistratie zijn er jaarlijks ongeveer 60.000 nieuwe gevallen van kanker in Portugal. De meest voorkomende vormen van kanker zijn borstkanker, longkanker en darmkanker. Gelukkig zijn er verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar voor kankerpatiënten in Portugal, waaronder chirurgie, chemotherapie en bestraling.

Naast obesitas en kanker zijn er nog andere gezondheidsproblemen waar Portugal mee te maken heeft. Zo heeft het land een hoog aantal gevallen van hart- en vaatziekten en diabetes. Deze ziekten kunnen worden voorkomen door een gezonde levensstijl te hanteren en regelmatig medische controles te ondergaan.

Al met al heeft Portugal een hoge levensverwachting dankzij de goede gezondheidszorg, het gezonde dieet, het milde klimaat en de actieve levensstijl van de bevolking. Hoewel er nog steeds gezondheidsproblemen zijn waar het land mee te maken heeft, zijn er voldoende behandelmogelijkheden beschikbaar voor patiënten. Als je op zoek bent naar een land waar je lang en gezond kunt leven, dan is Portugal zeker een goede keuze.

Plaats een reactie