Levensverwachting her2 negatief

Her2 negatief is een term die wordt gebruikt om een bepaald type borstkanker te beschrijven. Het is een agressieve vorm van borstkanker die zich snel kan verspreiden naar andere delen van het lichaam. De levensverwachting van patiënten met her2 negatieve borstkanker kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tumor, de mate van verspreiding en de algemene gezondheid van de patiënt.

Symptomen van her2 negatieve borstkanker

De symptomen van her2 negatieve borstkanker zijn vergelijkbaar met die van andere vormen van borstkanker. De meest voorkomende symptomen zijn een knobbeltje in de borst, veranderingen in de grootte of vorm van de borst, veranderingen in de huid, zoals roodheid of zwelling, en tepelafscheiding. Andere symptomen kunnen zijn pijn in de borst, zwelling in de oksel en veranderingen in de textuur van de huid van de borst.

Behandeling van her2 negatieve borstkanker

De behandeling van her2 negatieve borstkanker hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tumor, de mate van verspreiding en de algemene gezondheid van de patiënt. De meest voorkomende behandelingen zijn chirurgie, bestralingstherapie en chemotherapie.

Chirurgie is de meest voorkomende behandeling voor her2 negatieve borstkanker. Het doel van de operatie is om de tumor te verwijderen en het omliggende weefsel te controleren op tekenen van kanker. Als de tumor klein is, kan een lumpectomie worden uitgevoerd, waarbij alleen de tumor en een klein deel van het omliggende weefsel worden verwijderd. Als de tumor groter is, kan een mastectomie nodig zijn, waarbij de hele borst wordt verwijderd.

Bestralingstherapie wordt vaak gebruikt na een operatie om eventuele resterende kankercellen te doden. Het kan ook worden gebruikt om de grootte van de tumor te verminderen voordat een operatie wordt uitgevoerd. Bestralingstherapie kan bijwerkingen hebben, zoals vermoeidheid, huidirritatie en misselijkheid.

Chemotherapie wordt gebruikt om kankercellen te doden die zich mogelijk hebben verspreid naar andere delen van het lichaam. Het kan worden gegeven vóór of na een operatie en kan bijwerkingen hebben, zoals haaruitval, misselijkheid en vermoeidheid.

Levensverwachting van her2 negatieve borstkanker

De levensverwachting van patiënten met her2 negatieve borstkanker kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen hebben patiënten met her2 negatieve borstkanker een slechtere prognose dan patiënten met her2 positieve borstkanker. Dit komt omdat her2 negatieve borstkanker agressiever is en zich sneller kan verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Andere factoren die de levensverwachting van patiënten met her2 negatieve borstkanker kunnen beïnvloeden, zijn onder meer de grootte van de tumor, de mate van verspreiding en de algemene gezondheid van de patiënt. Als de tumor klein is en niet is verspreid naar andere delen van het lichaam, is de kans op herstel groter.

Er zijn ook verschillende behandelingen beschikbaar die de levensverwachting van patiënten met her2 negatieve borstkanker kunnen verbeteren. Chirurgie, bestralingstherapie en chemotherapie kunnen allemaal helpen om de tumor te verwijderen en de verspreiding van kankercellen te voorkomen.

Conclusie

Her2 negatieve borstkanker is een agressieve vorm van borstkanker die zich snel kan verspreiden naar andere delen van het lichaam. De levensverwachting van patiënten met her2 negatieve borstkanker kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tumor, de mate van verspreiding en de algemene gezondheid van de patiënt. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar die de levensverwachting van patiënten met her2 negatieve borstkanker kunnen verbeteren, waaronder chirurgie, bestralingstherapie en chemotherapie. Het is belangrijk dat patiënten met her2 negatieve borstkanker regelmatig worden gecontroleerd en behandeld door een gekwalificeerde arts om de beste kans op herstel te hebben.

Plaats een reactie