Levensverwachting gemiddelde AOW

De gemiddelde AOW-leeftijd in Nederland is de afgelopen jaren gestegen. Dit heeft te maken met de toenemende levensverwachting van de Nederlandse bevolking. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je financiële toekomst. In dit artikel gaan we dieper in op de levensverwachting en de gemiddelde AOW-leeftijd in Nederland.

Wat is de gemiddelde levensverwachting in Nederland?

De gemiddelde levensverwachting in Nederland is de afgelopen decennia flink gestegen. Op dit moment is de levensverwachting voor mannen ongeveer 80 jaar en voor vrouwen ongeveer 83 jaar. Dit betekent dat mensen steeds langer leven en dus ook langer van hun AOW-uitkering kunnen genieten.

Wat is de gemiddelde AOW-leeftijd in Nederland?

De AOW-leeftijd is de leeftijd waarop je recht hebt op een AOW-uitkering van de overheid. De AOW-leeftijd is de afgelopen jaren stapsgewijs verhoogd om de stijgende levensverwachting te compenseren. Op dit moment ligt de AOW-leeftijd op 67 jaar en 3 maanden. Deze leeftijd zal de komende jaren verder stijgen naar 67 jaar en 6 maanden in 2022 en uiteindelijk naar 67 jaar en 9 maanden in 2023.

Wat betekent dit voor jouw financiële planning?

Als je met pensioen gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de stijgende AOW-leeftijd en de toenemende levensverwachting. Dit betekent dat je langer zult moeten doorwerken voordat je met pensioen kunt gaan en dat je AOW-uitkering ook langer zal doorlopen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het plannen van je financiële toekomst.

Wat kun je doen om je financiële toekomst veilig te stellen?

Om je financiële toekomst veilig te stellen, is het verstandig om op tijd te beginnen met het opbouwen van een goed pensioen. Dit kun je doen door te sparen, te beleggen of een aanvullend pensioen op te bouwen. Daarnaast is het verstandig om je uitgavenpatroon in de gaten te houden en te zorgen voor voldoende financiële reserves voor onverwachte uitgaven.

Door op tijd te beginnen met het plannen van je financiële toekomst en rekening te houden met de stijgende AOW-leeftijd en levensverwachting, kun je ervoor zorgen dat je ook op latere leeftijd financieel onafhankelijk bent en kunt genieten van een zorgeloze oude dag.

Heb je nog vragen over de gemiddelde AOW-leeftijd en levensverwachting in Nederland? Neem dan contact op met een financieel adviseur die je kan helpen bij het plannen van je financiële toekomst.

Plaats een reactie