Levensverwachting boomer hond

De boomer hond is een kruising tussen twee kleine hondenrassen, de Maltezer en de Shih Tzu. Deze schattige hondjes zijn populair vanwege hun vriendelijke karakter en hun knuffelbaar uiterlijk. Maar wat is de levensverwachting van een boomer hond en waar moet je op letten als eigenaar?

Levensverwachting boomer hond

De levensverwachting van een boomer hond ligt tussen de 12 en 15 jaar. Dit is vergelijkbaar met andere kleine hondenrassen. Het is belangrijk om te weten dat de levensverwachting van een hond afhankelijk is van verschillende factoren, zoals genetica, voeding, beweging en medische zorg.

Als eigenaar van een boomer hond is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond een gezonde levensstijl heeft. Dit betekent dat je je hond regelmatig moet laten bewegen, gezonde voeding moet geven en regelmatig naar de dierenarts moet gaan voor controle en vaccinaties.

Ziektes bij boomer honden

Helaas zijn boomer honden vatbaar voor bepaalde ziektes en aandoeningen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende ziektes bij boomer honden en de symptomen en behandelmogelijkheden.

1. Patella luxatie

Patella luxatie is een aandoening waarbij de knieschijf van de hond uit de groeve schiet. Dit kan pijnlijk zijn voor de hond en kan leiden tot kreupelheid. Symptomen van patella luxatie zijn onder andere mank lopen, het optillen van de poot en het niet willen lopen of springen. Behandeling van patella luxatie kan bestaan uit pijnmedicatie, fysiotherapie of in ernstige gevallen een operatie.

2. Oogproblemen

Boomer honden zijn vatbaar voor verschillende oogproblemen, zoals cataract, glaucoom en entropion. Cataract is een aandoening waarbij de ooglens troebel wordt, wat kan leiden tot blindheid. Glaucoom is een aandoening waarbij de druk in het oog toeneemt, wat kan leiden tot pijn en blindheid. Entropion is een aandoening waarbij de oogleden naar binnen krullen, wat kan leiden tot irritatie en infecties. Behandeling van oogproblemen kan bestaan uit medicatie of in ernstige gevallen een operatie.

3. Allergieën

Boomer honden zijn vatbaar voor allergieën, zoals voedselallergieën en allergieën voor pollen en stof. Symptomen van allergieën zijn onder andere jeuk, roodheid en huiduitslag. Behandeling van allergieën kan bestaan uit medicatie en het vermijden van allergenen.

Conclusie

De levensverwachting van een boomer hond ligt tussen de 12 en 15 jaar. Als eigenaar van een boomer hond is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond een gezonde levensstijl heeft en regelmatig naar de dierenarts gaat voor controle en vaccinaties. Helaas zijn boomer honden vatbaar voor bepaalde ziektes en aandoeningen, zoals patella luxatie, oogproblemen en allergieën. Het is belangrijk om de symptomen van deze ziektes te herkennen en tijdig te behandelen.

Plaats een reactie